Antwerpse startups in de running voor scale-up van het jaar

Op 16 oktober wordt de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt. Met deze award wil de Vlaamse regering een scale-up met sterk groeipotentieel ondersteunen. Twee van de vier finalisten zijn toevallig van Antwerpse bodem.

Image

ROMBIT

Een van de finalisten is het Internet of Things-bedrijf Rombit. Deze scale-up heeft drie kantoren in Antwerpen, waaronder een IoT-onderzoekslabo in de business- en innovatiehub The Beacon. “Wij maken oplossingen voor slimme steden en een slimme haven”, legt CEO, Jorik Rombouts uit.  “In de stad Antwerpen vind je bijvoorbeeld onze digitale parkeerborden terug en in de haven loopt er een digitaal project rond havenloodsen. Door schepen, wagens en loodsen met elkaar te connecteren, willen we bijdragen aan een veilige en efficiënte haven.”

Jorik Rombouts is enthousiast over de ‘slimme zone’ in Antwerpen: “De Smart Zone is de perfecte proeftuin voor IoT-bedrijven. We kunnen er nieuwe concepten testen en van daaruit onze realisaties tonen aan de rest van de wereld.” “Met The Beacon hebben we nu ook de basis voor een ‘Capital of Things’. Dat is de plaats waar alle ideeën en concepten concreet zullen worden”, vult Jorik Rombouts aan.

Image

LEMON COMPANIES

Een andere finalist voor de award is Lemon Companies uit Kontich. Lemon Companies is een allround technologiebedrijf die hun onderneming hebben uitgebouwd op drie pilaren: webdevelopment, de ontwikkeling van hardware en de uitwerking van creatieve concepten in de vorm van joint ventures. Filip Smet, CEO van Lemon licht toe: “Wij zijn in de eerste plaats een dienstenbedrijf. Met ons werk willen we een impact maken op de organisaties waarmee we samenwerken. Zowel voor grote klanten, als voor de kmo om de hoek.”

Image
Image
  • Bagaar

    Bagaar helpt organisaties bij het ontwerpen en ontwikkelen van producten die gekenmerkt worden door connectiviteit.