AWD 2017 Vernissage Mechelen

Het is al een week geleden dat de AWARD WINNING DESIGNERS hun toonmoment kregen in Mechelen. Met de expo, die tot 31 augustus te zien is in het Arte Nova gebouw, wordt het belang van innovatie en multidisciplinaire samenwerking benadrukt. Zoals Katleen Den Roover, Schepen Lokale Economie (Stad Mechelen) bij de opening van de vernissage aanhaalt: “De troeven om onze huidige welvaart te behouden zijn: creatiefinnovatief en slim. Net deze zaken zijn in al de projecten van de Award Winning Designers vertegenwoordigd”. Hierbij wordt duidelijk dat het project niet alleen belangrijk is voor de ondernemers in kwestie, maar ook voor de stad en de gehele maatschappij.

De 2017 editie van de Award Winning Designers expo schenkt speciale aandacht aan het Hybrio-netwerk dat de krachten van vijf ontwerpbureau’s bundelt om maatschappelijk relevante producten en diensten te ontwikkelen. Het gaat een stapje verder dan ‘user centered design’ want voor de designers draait alles om het proces en co-design in samenwerking met verschillende stakeholders. Stakeholders worden met andere woorden gedurende het volledige ontwerpproces betrokken, en niet enkel bij de opstartfase.

Ben jij benieuwd? Bezoek dan zeker de gratis tentoonstelling in het Arte Nova gebouw in Mechelen (pal tegenover het station). Open op dinsdag, woensdag en donderdag, telkens van 9 tot 16u. Het bruist er van de creativiteit dankzij de vele ateliers met ondernemers, kunstenaars en studenten met allerlei creatieve disciplines. Zeker het bezoeken waard. Je kan ook een kijkje nemen op www.awardwinningdesigners.be voor meer informatie en een overzicht van award deadlines.