APBClass - NodeBox Live

APBClass - Notebox Live

i.s.m. Sint Lucas Antwerpen

Tijdens het programmeren ook meteen visueel resultaat? Met NodeBox Live zet je (big) data om in generatieve ontwerpen of kunst. De web-based applicatie die je toelaat op een visuele manier te programmeren met instant visuele feedback.

In deze 3 uur durende hands-on workshop geeft Lucas Nijs (o.a. docent Sint Lucas Antwerpen) je inzicht in en kennis van de laatste (nog niet vrijgegeven) software van EMRG: NodeBox Live! In de workshop leer je de nodige essentiële basiskennis en zie je ook praktijkvoorbeelden, bv het gemeenteprofiel gemaakt in samenwerking met De Standaard (http://www.standaard.be/tag/gemeenteprofiel).
Er is geen voorafgaandelijke programmeerkennis vereist wel een grote dosis nieuwsgierigheid en 3 uur volledige en onvoorwaardelijke aandacht.


 

Opening campus en programma na de APBClass workshop!

Aansluitend: een korte rondleiding door de nieuwe campus voor de deelnemers.

19u00: What is success?, een debat geleid door Benjamin Lignel en Liesbeth den Besten.

19u30 Art Auction van Creatica. De studentenclub van Sint Lucas Antwerpen wil hierbij iedereen de kans geven om tegen faire prijzen deel te nemen aan een echte veiling! Verwacht dus mooie werken aan een zacht prijsje!

 


Over NodeboxUsing our open-source tools we enable designers to automate boring production challenges, visualize large sets of data and access the raw power of the computer without thinking in ones and zeroes. Our tools integrate with traditional design applications and run on many platforms.

 

Over Lucas NijsDocent grafische vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen sinds 1983 en was werkzaam bij Apple Computer van 1989 tot 1995. Hij is onderzoekscoördinator van de Experimental Media Research Group (EMRG, Sint Lucas Antwerpen) opgericht in 2003. EMRG verricht hoogwaardig onderzoek naar computergraphics, gebruikersinterfaces en creativiteit.

 

Over APBClassTijdens een APBClass verbindt ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. de expertise van de Antwerpse onderwijsinstellingen met creative professionals uit de community, alumni en bedrijven. APBClass focust op creatieve expertise, ontsluiting vanuit onderwijsinstellingen en hoe zij beiden de aandrijver zijn van innovatie. APBClass zet in op de skills van de toekomst.