Antwerp Type Society

Letters, typography and text for creatives and aficionados

Antwerp Type Society is een community voor iedereen die interesse heeft in typografie, lettering en tekst in vorm.


Lange Leemstraat 22
2018 Antwerpen
Belgium

Wat doet Antwerp Type Society?

Antwerp Type Society is een organisatie voor en door creatives die zich voornamelijk bezig houden met het ontwerpen van, of een sterke interesse hebben in, letters en tekst. Met hun platform wil ATS professionele ontwerpers, gemotiveerde beginners en enthousiaste liefhebbers samenbrengen, inspireren en informeren. Dat doen ze aan de hand van workshops, lezingen, expo's, wandelingen, filmavonden, ... met nationale en internationale gasten uit de typografische wereld.

Wat maakt Antwerp Type Society uniek?

ATS omarmt de diversiteit van typografie in de allerbreedste zin van het woord: van graffiti en street art rond lettering tot kalligrafie tot printtechnieken, nieuwe typografische technologie enzovoort. Op de eerste plaats staat passie voor letters, iedereen die deze liefde deelt is welkom bij Antwerp Type Society.

Waarvoor kan je bij Antwerp Type Society Terecht?

ATS is een dynamisch centrum voor het vieren van typografie in al haar vormen, maar ook voor kwalitatieve scholing en onderzoek. Daarnaast bouwt Antwerp Type Society graag bruggen naar gelijkaardige netwerken wereldwijd. Iedereen met een gezonde interesse in alles wat met typografie te maken heeft is welkom.