Innovatietrajecten

Ga de uitdaging aan: brainstorm 24 uur met creative professionals en geef je onderneming een nieuw elan!

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. stimuleert kruisbestuiving en samenwerking tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen, ook voor je onderneming. In deze uitdagende economische situatie zoeken tal van ondernemers naar inspiratie en begeleiding bij hun merkidentiteit en strategisch innovatievraagstuk. Alle organisaties en bedrijven die nood hebben aan inspiratie en professionele inzichtenmatchen we tijdens deze innovatietrajecten met een gepaste creatieve professional: deze begeleidt je onderneming concreet richting groei en innovatie. Je creatieve match werkt als een persoonlijke coach en laat je kennismaken met een brede waaier aan methodieken om je innovatievraagstuk op te lossen, ondermeer via design thinking.

Iets voor jouw onderneming?

Op dit moment loopt er al een innovatietraject. De data voor het volgende traject zijn nog niet bekend, maar laat dat je niet tegenhouden om alvast een vrijblijvend gesprek aan te vragen! Stuur een mailtje naar innovatie@apbc.be en we vertellen je met veel plezier hoe onze trajecten in zijn werk gaan en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Vraag nu een gesprek aan

Image
innovatietraject

Waarom innoveren?

De exponentiële groei van technologie en de digitale revolutie zetten producten, services & businessmodellen onder druk. Ook door de veranderende wetgeving en de gevolgen van de Coronacrisis moeten bedrijven hun focus aanpassen. Sectoren die decennia stand hebben gehouden, worden plots gedwongen om zich razendsnel aan te passen. 

Innovatie is een ingrijpend proces en gaat gepaard met veel interne uitdagingen. Talent en wilskracht zijn vaak aanwezig maar de vinger op de wonde leggen en vernieuwende oplossingen bedenken, gaat verrassend genoeg beter met de hulp en inzichten van een expert.

Creatieve professionals

 • tientallen marktstrategen en merkvirtuozen
 • productontwikkelaars en service designers
 • ervaren en innovatieve digitale bureau's 
 • overkoepelende begeleiding door innovatiebureau Greenpoint (olv Katja Craeghs)

Waaruit bestaat het traject? (klik om te openen)

Tijdens een individuele begeleidingssessie ontdekken we samen met jou welke meerwaarde het innovatietraject vormt voor je zaak en welk creatief profiel je nodig hebt.

Deze sessie kan fysiek of virtueel plaatsvinden en wordt ingepland op basis jouw beschikbaarheid.

Inzichten in het hoe en waarom van een innovatieproces samengebracht met praktijkvoorbeelden in een inspirerende lezing door Katja Craeghs van Greenpoint.be.

In de kick-off sessie ontmoet je andere bedrijfsleiders uit allerlei sectoren. Door met elkaar in gesprek te gaan, inspireren jullie elkaar en ontdekken jullie meteen ook de werkpunten van jullie eigen bedrijf.

Tijdens de matchmaking stellen we je voor aan enkele geschikte creatieve professionals die mee de pijnpunten en uitdagingen in kaart brengen - en er meteen ook een oplossing voor aanbieden.

De matchmaking vindt virtueel plaats en plan je zelf in op basis van jouw beschikbaarheid.

Na de matchmaking volgen de innovatiesprints. Op vierentwintig uren tijd word je door je creatieve match meegenomen naar een concreet actieplan op maat waarmee jij meteen aan de slag kunt.

Tussentijds worden ervaringen en ideeën uitgewisseld, kunnen er zaken afgetoetst worden en geven de verschillende deelnemers feedback aan elkaar.

Le moment suprême is het slotevent, een netwerk-moment waar alle deelnemers hun resultaten presenteren en eventuele vervolgtrajecten bespreken.

 

Je treedt toe tot een duurzaam en steeds groeiend netwerk van ondernemers met een gedeelde interesse voor innovatie.

Voor wie zijn deze innovatietrajecten?

 • Zaakvoerders van een organisatie of bedrijf gevestigd in de provincie Antwerpen.
 • Die overtuigd zijn van het belang van innovatie en de mogelijkheden willen ontdekken om een meerwaarde te kunnen creëren voor de onderneming.

 • Met een gezonde interesse in een intensieve samenwerking met een creatieve expert, die de onderneming vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. 

 • Die ook persoonlijk de inleidende sessie en de workshops volgen en de tussentijdse opvolging garanderen.

Onderdelen van het volledige traject

 • Individuele begeleidingssessie
 • Inspiratielezing
 • Kick-off
 • Matchmaking
 • Innovatiesprints
 • Klankbordsessie
 • Slotmoment
 • Alumniwerking

Kostprijs

Standaardprijs: €2.400 excl btw

Inbegrepen in deze kostprijs:

 • 24 uur begeleiding door en samenwerking met de creatieve professional
 • kwalitatieve procesbegeleiding doorheen het traject
 • visual harvesting van de innovatie-uitdaging van elk bedrijf 
 • individuele contentcreatie over het proces en resultaat
 • netwerking, peer-learning en storytelling
Image
Cocreatietraject

Meer inspiratie nodig?

Innovatie is een breed begrip: een heldere focus is dus belangrijk. Waar liggen de uitdagingen? Laat je inspireren op onze website of vraag ons magazine aan via info@apbc.be. In het magazine staan meer dan dertig partnerships en samenwerkingen tussen bedrijven. Elk van hen ging op zoek naar innovatie en liet zich bijstaan door creatieve koppen met baanbrekende ideeën.

Daarnaast bevat het magazine een handige mozaïekposter: zoek de kaartjes uit die van toepassing zijn en tear to innovate.
 

LEES ENKELE GETUIGENISSEN VAN DE VORIGE INNOVATIETRAJECTEN: