The Beacon

Connecting digital innovators

The Beacon heeft als missie om samenwerking binnen de wereld van de digitale (spits)technologie te bevorderen. Om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen van onze steden, havens en industrie, moeten digitale technologiebedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerken. The Beacon creëert een context waarin deze samenwerking bevorderd wordt.


Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen
Belgium

Image
The Beacon - Ingang

Waarvoor kun je bij The Beacon terecht?

Matchmaking en introducties op maat binnen community; evenementen en activiteiten rond digitale spitstechnologie in stad, haven en industrie; werk- vergader- en evenementenruimtes in een hub vol digitaal talent.  

Image
The Beacon - Events

Wat maakt The Beacon uniek?

  • Actieve verankering van bedrijven, kennisinstellingen (UAntwerpen, Imec) en overheden (Stad Antwerpen, Port of Antwerp-Bruges)
  • Mix van grote en kleine bedrijven, met digitale spitstechnologie als rode draad
  • Gebouw als centrale uitvalsbasis waar heel de community welkom is om te werken, vergaderen en evenementen bij te wonen
  • Intensieve en actieve community building, met als doel om relaties tussen leden onderling te bevorderen
  • Bottom-up gedreven activiteitenkalender met input vanuit community
  • Samenwerking als leidend begrip, zowel binnen de community als naar buiten toe. The Beacon tracht maximaal samen te werken met andere communities, netwerken en organisaties, teneinde krachten te bundelen, en overvloed, overlap en verwarring naar bedrijven toe te vermijden.

Antwerpen: Creatieve Broedplaats

De provincie Antwerpen is bij uitstek een broedplaats voor creatief talent. Het uitgebreide netwerk van creatieve hubs en incubators in de regio draagt daar zonder meer aan bij. Op deze pagina houden we een levend overzicht bij van de belangrijkste creatieve hubs. Of ga naar onze mapping en filter op 'facilitator'.

 

Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen
Belgium