De Blikfabriek

Bruisende broedplaats voor makers, kunstenaars en creatieven.

De Blikfabriek is een tijdelijke invulling van de voormalige Crownsite in Hoboken. 30.000 m2 leegstaande fabriek werd omgebouwd tot een bruisende broedplaats voor makers, kunstenaars en creatieven. Het is een actief huis met plaats voor sport en spel. Een sociaal huis waar we tal van organisaties en initiatieven faciliteren met het doel mensen samen te brengen en een meerwaarde te creeëren in een vergeten stadsdeel.


Krugerstraat 232
2660 Hoboken
Belgium

Image
Blikfabriek

Waarvoor kun je bij De Blikfabriek terecht?

De Blikfabriek organiseert regelmatig events, markten, concerten en expo's, en is ook te boeken als evenementenlocatie.

In de loodsen vind je vandaag o.a. de grootste indoor skatehal van België, een dansstudio, een muziekcentrum met repetitieruimtes en een opnamestudio, indoor voetbal- en padel-velden en een hoogteparcours. Daarnaast is er een huiswerkklas, organiseert Recht-op vrijetijdsactiviteiten voor jongeren in (kans)armoede en zijn er ateliers voor kunstenaars & hout- en metaalbewerkers. Het buurtcafé en restaurant Cantin, de mobiele keuken, de binnenkoer met groene heuvels, terrassen & tunnels maken het geheel compleet.

Wat maakt de Blikfabriek uniek?

De Blikfabriek is een nieuw actief en sociaal huis in de schemerzone tussen een stuk nieuwe stad en arbeiderswijken. De grote loodsen worden omgebouwd tot een tijdelijke socio-culturele actieve ontmoetingsplaats voor een breed publiek. Het gehele aanbod van activiteiten en verbindingen wil in het sociale buurtweefsel inbreken. Een verzameling vaste bewoners zijn de ruggengraat voor het DNA van de site. Het buurtcafé Cantin in een groene setting is het kloppend hart.

De Blikfabriek is de grootste en meest diverse tijdelijke ontwikkeling in een verlaten industriepand in België.

Antwerpen: Creatieve Broedplaats

De provincie Antwerpen is bij uitstek een broedplaats voor creatief talent. Het uitgebreide netwerk van creatieve hubs en incubators in de regio draagt daar zonder meer aan bij. Op deze pagina houden we een levend overzicht bij van de belangrijkste creatieve hubs. Of ga naar onze mapping en filter op 'facilitator'.