De Kwekerij Lier

Een plek voor creatieve ondernemers en makers

Kraamkamer: Dankzij onze ontzorgende voorzieningen en toppartners, helpen we creatieve ondernemers versnellen en opschalen. Via haar ruim netwerk leidt DE KWEKERIJ hen toe naar financierings- & opleidingsverschaffers, generieke & peer-to-peer netwerken en relevante experten/adviseurs. Zodoende doet De Kwekerij ook dienst als innovatieversneller.

Aanjager voor connectie & co-creatie: DE KWEKERIJ is een ontmoetingsplaats waar regionale ondernemers, onderzoekers & experten samen leren, werken & maken in een hedendaagse en inspirerende omgeving.

Fertiele grond: In DE KWEKERIJ ontkiemen creatieve ideeën in een professionele kantoor- & atelierinfrastructuur (co-werkplekken, maakateliers & polyvalente ruimten). Je houdt er werk & privé gescheiden en doet aan kruisbestuiving. Het complementair urban farming – project op de site levert tot slot letterlijk rijke hummus voor educatie en transitie inzake duurzaam ondernemen binnen een lokale voedselstrategie.


Waarvoor kan je nog meer bij DE KWEKERIJ terecht?

Info-, netwerk- & vorming- & coachingsessies  & -trajecten, een netwerk van academici, vakkundige dienstverleners, beloftevolle startups en captains of industry inspireert en verruimt ons (boven)lokaal ecosysteem via kennisdeling en Lierse kennisborging.

Image
De Kwekerij Lier

Wat maakt DE KWEKERIJ uniek?

Door het geïntegreerd dienstenpakket en het faciliteren van netwerking samen met onze adviserend-curerende partners/experten, onderscheiden we ons van een aanbod met louter een huisvestigingscomponent.

De Kwekerij vormt een creatief ecosysteem op mensenmaat dat lokaal geënt, verbindend en maatschappelijk verantwoord is.

Ondernemers op zoek naar hun waardepropositie en een schaalbaar businessmodel, vinden in DE KWEKERIJ een uitvalsbasis.

Van zodra ondernemers de site ontgroeien, kunnen ze begeleid worden in de doorstroming naar reguliere bedrijvencentra, kantoren of beschikbare handelsruimte met grotere huur- of koopunits op het Lierse grondgebied. De Kwekerij heeft een sterke lokale/regionale verankering. Bewoners, werkgevers en werknemers identificeren zich in Lier nog met hun ‘leesbare’ suburbane stad op mensenmaat, waardoor hier meer sprake is van gedeeld eigenaarschap van actieve, stedelijke allianties.

 

Antwerpen: Creatieve Broedplaats

De provincie Antwerpen is bij uitstek een broedplaats voor creatief talent. Het uitgebreide netwerk van creatieve hubs en incubators in de regio draagt daar zonder meer aan bij. Op deze pagina houden we een levend overzicht bij van de belangrijkste creatieve hubs. Of ga naar onze mapping en filter op 'facilitator'.