Meet the Creative: De Machine

We spraken met oprichters Gert Wassink en Dimitri de Wolf

Eerlijk, zonder creatives stelt ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. weinig voor. Dus duiken we in onze staalkaart van Antwerps talent en stellen we met trots enkele van onze ambassadeurs voor.

We drinken een virtuele koffie met Gert Wassink & Dimitri De Wolf, de oprichters van productiehuis De Machine. Wat dit creatieve duo op onze zeven Meet-the-creative-vragen te zeggen heeft? Dat lees je hier.

Image
DeMachine1

1. Hoe leggen jullie jullie beroep uit aan familie?

Gert: “Dan zeggen we: weet je nog, die stukjes tussen toffe televisieprogramma's waar niemand nog naar kijkt? Of van die irritante pop-ups op YouTube die je niet kan skippen? Die maken wij!"

2. Waarom doen jullie wat jullie doen? Waar streven jullie naar?

Gert: “Laten we eerlijk zijn: we maken reclamefilmpjes om geld te verdienen natuurlijk.”

Dimitri: “We wilden net als elke starter langspeelfilms maken. Maar reclamefilms zorgen nu eenmaal voor stabiele inkomsten. Wat we daarbij belangrijk vinden, is dat de filmpjes plezant zijn. Je pakt 30 seconden van iemands leven af, dan moet je ervoor zorgen dat het de moeite is.”

3. Waar halen jullie de meeste voldoening uit als jullie met klanten samenwerken?

Dimitri: “Het is fijn als we een bestaand concept meer kunnen vormgeven en tweaken, zodanig dat het goed en leuk is om naar te kijken en dus meer on-air-tijd krijgt.”

Gert: “En als we achteraf een spot op tv zien passeren of een campagnefoto in het groot in het straatbeeld zien hangen, dan geeft dat wel een bepaalde kick.”

4. Naar welk Antwerpse creative kijken jullie zelf op en waarom?

Dimitri: “Er zijn wel een paar interessante creatives in Antwerpen. Zo heeft reclamebureau Friendship een leuke manier van communiceren en zijn. Hun credo is ‘reclame is de vergeten pijler in de amusementsindustrie, dus zorg ervoor dat het plezant is.’ En dat vinden wij ook.”

Gert: ”Striptekenaar Brecht Evens maakt mooie stripboeken en heeft een knappe tekenstijl. Hij tekent met veel fantasie surreële settings. Eigenlijk vat hij heel mooi de waarheid in fantasierijke objecten. Het is geen Antwerpenaar, maar hij tekende wel de Antwerpse stripmuur Den Oever. Wél van Antwerpen en ook interessant is regisseur Jonas Govaerts. Hij maakte onlangs een heel goede tv-serie: F*** You Very, Very Much. We kunnen nog wel even doorgaan.”

“Je pakt 30 seconden van iemands leven af, dan moet je ervoor zorgen dat het de moeite is”
De Machine

5. Welke uitspraak, boek of (YouTube)film bezorgde jullie een nieuw professioneel inzicht?

Gert: “YouTuber Casey Neistat maakt waanzinnig veel YouTube-video's. Hij stelt dat je geen schrik moet hebben om op je gezicht te gaan. Als je iets wilt doen, doe het gewoon! Daar kunnen we ons wel in vinden. Je mag geen schrik hebben in deze sector.”

6. Met welk misverstand krijg je binnen jouw vakgebied vaak te maken?

Dimitri: “In de reclamewereld wordt vaak gedacht: hoe luider dat je roept, hoe meer gelijk je hebt. Maar alles is subjectief. We zijn ook maar gewoon mensen en iedereen heeft een mening.”

7. Hoe ziet jouw ultieme droomproject eruit?

Dimitri: “We dromen van een groot fictieproject, zoals een tv-serie.”

Gert: “Klopt. Een thriller in de stijl van Se7en van David Fincher of de betere thrillerserie zoals True Detective.”

Dimitri: “Maar we willen ook nog ooit een podcast maken, een stripboek schrijven, drie oscars winnen, een theatervoorstelling voor kinderen maken...”

Image
DeMachine1
Deel dit artikel