The Print Project

Van eeuwenoude houtsnede tot gelimiteerde print

In samenwerking met het museum Plantin-Moretus verkoopt printstudio Supercollect enkele unieke werken, gebaseerd op eeuwenoude houtsneden. Een fabelachtige mix tussen analoog en digitaal in wat nu al de collectors items van 2020 zijn.

Image
Supercollect

De eerste lichtingen van tien unieke werken kan je nog kopen tot en met 5 december. De tweede lichting is van 7 december tot 19 december te koop. Hierna komt er géén herdruk. Mis deze unieke kans niet en bestel nu deze bijzondere selectie prints!

Award Winning Designer Stoffel van den Bergh hoeft geen introductie. Met zijn atelier Superdruk blijft hij één van de Antwerpse drijvende krachten achter analoge druktechnieken en geeft hij onder meer tal van workshops rond hoogdruk. Sinds enkele jaren collaboreert hij met Bart Warnier onder de naam Supercollect: een platform waarmee ze samenwerken met (inter-)nationale grafische ontwerpers en artiesten. Hun doel? De visie van deze artiesten vertalen naar een reeks gelimiteerde prints in zowel hoog- als zeefdruk, maar ook als hoogwaardige digitale giclée (art print).

Image
SupercollectAnnMaelfeyt

The Print Project

Om tot de unieke reeks van The Print Project te komen, werkte Supercollect samen met het museum Plantin-Moretus, in het kader van de campagne #impressedbyplantin. Een samenwerking die niet mag verbazen: in de 16e en 17e eeuw was hoogdruk namelijk de courante druktechniek in de uitgeverij Plantin. Voor dit oer-Antwerpse project mochten uiteindelijk 20 kunstenaars een print creëren, die door Supercollect in twee lichtingen verkocht worden. Pittig detail: de creatives moesten hun inspiratie halen uit één van de 14.000 houtsneden van het museum. Deze dienden ooit als drukblokken en werden bijgehouden in de vorm van aparte afdrukken, waarna deze onlangs in hoge resolutie werden ingescand. Alle houtsneden zijn op deze manier voor elke ontwerper vrij om te gebruiken: ze vallen immers rechtenloos onder het publiek domein. Ontdek ze hier.

De prints van The Print Project zijn dus uniek voor dit project: ze worden eenmalig in hoge kwaliteit en met bijzondere papierkeuze en druktechniek geproduceerd door Supercollect. Dat maakt ze een echt hebbeding voor fans, kunstliefhebbers en verzamelaars. Een bijzonder Antwerps project, waarmee je de creatieve sector een stevige ruggesteun biedt. Ongetwijfeld het kerstcadeau bij uitstek!

De eerste lichting prints kan je nog kopen tot en met 5 december, waarna je van 7 tot 19 december de kans krijgt om de tweede selectie aan te schaffen. Bestellen kan via deze website.

Meer weten over die eeuwenoude, rechtenvrije houtsneden? Ontdek ze hier allemaal.

Image
Supercollect
Deel dit artikel