TINC Fest -- Technologie, innovatie & creativiteit

Let's tinc together!

Op 23 november organiseren AP Hogeschool en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. TINC Fest; een inspirerende avond met een focus op innovatie in de creatieve industrie. Creatieve professionals kunnen de handen uit de mouwen steken tijdens workshops, genieten van boeiende talks door sprekers uit de industrie en hun netwerk laagdrempelig uitbreiden.

AP Hogeschool - Campus Spoor Noord - Noorderplaats
2000 AP Hogeschool

16:00 - 21:30

Doe mee aan workshops rond AI, AR en Game UX, laat je inspireren door experts en breid je netwerk uit. Samen willen we innoveren, inspireren en de connectie tussen creatieve industrie, AP Hogeschool en het onderzoeksveld versterken. Laat je creativiteit stromen!

Wanneer: Donderdag 23 november, 16:00 - 21:30
Waar: AP Hogeschool Campus Spoor Noord - Noorderplaats
Adres: Noorderplaats 2, 2000 Antwerpen (Goed bereikbaar met tram, bus en fiets. Geen parkeerplaatsen beschikbaar.)
 

Image
Tinc Fest

Programma


16u-18u: Workshops

Alle workshops gaan gelijktijdig door. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij!

Let op: de workshops zijn enkel voor professionals. AP Studenten krijgen dezelfde workshops op een ander moment.

Hands-on workshop voor mediabedrijven of productiehuizen die willen experimenteren met generative AI voor videoproductie. In deze workshop nemen we jou mee voor een deep dive in prompting en text-to-video-toepassingen, zoals Pika Labs en Runway. Zo ervaar je de kracht van 'cameraless filmmaking' tot in jouw vingertoppen.

Voor wie: videoprofessionals bij mediabedrijven en productiehuizen (geen voorkennis AI nodig)
Aantal personen: Max 12 personen

Let op: deze workshop is volzet en het is niet langer mogelijk hiervoor in te schrijven.

De workshop bestaat uit een intensieve sessie van twee uur, speciaal ontworpen om creatieve professionals een inkijkje te geven in de vele mogelijkheden die augmented reality (AR) te bieden heeft. Tijdens deze workshop delen we inspirerende voorbeelden die laten zien hoe tekst effectief kan worden toegepast in AR in verschillende contexten. Vervolgens worden deelnemers stap voor stap uitgedaagd om tekst op een experimentele manier in AR te plaatsen.

Voor wie: Creatives met interesse voor Augmented Reality en experimentele typografie.
Aantal personen: Max. 12 personen

Let op: deze workshop is volzet en het is niet langer mogelijk hiervoor in te schrijven.

Tijdens deze workshop wordt bekeken hoe we met gamestreaming UX-design en game analytics de ervaring van zowel de toeschouwer als de (professionele) gamer kunnen verbeteren. Praktijkgerichte onderzoekers dr. Sven Charleer en dr. Laura Herrewijn verschaffen inzicht in het interdisciplinaire veld van gamestreaming en esports onderzoek, waarbij ze stilstaan bij innovatieve UX-designs voor streaming platformen, het gebruik van game analytics voor (real-time) visualisaties van speler prestaties en meer. Deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen (onderzoeks)vragen en use cases mee te brengen, zodat er ook kan worden samengewerkt met en geleerd van andere lokale creatieve experts én onderzoekers.

Voor wie: Lokale streamers en esports spelers, esports-organisatoren, game ontwikkelaars, gamestreaming integratie ontwikkelaars, onderzoekers, …
Aantal personen: Max. 15 deelnemers

Let op: deze workshop is volzet en het is niet langer mogelijk hiervoor in te schrijven.

18u-19: Food & drinks


19u-20u30: Talks


Sprekers:

  • ƒKeynote: Fredo De Smet - "Op zoek naar de Renaissance van de 22ste eeuw"

De geschiedenis leert ons dat tijden van crisis en onzekerheid vaak de voorbode zijn van een nieuw en bloeiend tijdperk. En dat verbeelding dé superkracht bij uitstek is om die grote veranderingen behapbaar te maken. Future thinker Fredo De Smet serveert tijdens zijn keynote stof tot nadenken en een hoopvolle blik op de toekomst. Een toekomstbeeld waarin creatieve denkers en makers - net als in de vorige renaissance - een sleutelrol zullen spelen.

  • ƒPanelgesprek. Keynotespreker Fredo De Smet zet het renaissance-denken verder als moderator van een panelgesprek met enkele creatieve professionals:
    • Bastien Genbrugge/Studio Plankton
    • Ives Agemans/Cyborn
    • Laura Herrewijn/Onderzoeker bij Media, Design en IT & Immersive Lab/AP Hogeschool
    • Victor Verhelst/Beeldend Kunstenaar

 

20u30-21u30: Drinks, snacks & networking


Onze Sprekers

Keynote

Image
Fredo De Smet

Fredo De Smet

Fredo, vader (en dj), studeerde in 2001 af in Kunstwetenschappen met een filosofisch essay over de waarde van de werkelijkheid. Sinds 2010 is hij curator, met evenementen voor Gent M en VRT op zijn naam. In 2018 publiceerde hij "Artificial Stupidity" en is nu gastprofessor in digitale humanisme. In 2022 was hij te zien op het Brainwash Festival in Amsterdam en werkt momenteel als curator bij and& festival voor FTI Leuven. Hij is de oprichter van Long Term Society en focust op de plaats van de mens in de verandering en innovatie, met een optimistische kijk op de toekomst, een soort renaissance van de 22e eeuw.

LinkedIn

Panelleden

Bastien Genbrugge

Image
Studio Plankton // Bastien Genbrugge


Bastien Genbrugge // Mede-oprichter & creative director Studio Plankton

 Bastien Genbrugge heeft na jarenlang ervaring bij Bagaar zijn eigen project op poten gezet in 2019: Studio Plankton. Hij is naast medeoprichter ook creatief directeur. Studio Plankton specialiseert zich in 3D motion en design.

Ives Agemans

Image
Cyborn // Ives Agemens


Ives Agemans // CEO & director van Cyborn

Cyborn is een gameproductiestudio gevestigd in Antwerpen, België, met een getalenteerd team van ontwikkelaars, kunstenaars, animators en ingenieurs. Opgericht in 1998 door eigenaar en CEO Ives Agemans, begon Cyborn als een 3D-animatiebedrijf. Na vele jaren van ervaring werd de reikwijdte van ons werk breder en evolueerde naar allerlei soorten game-, film-, VR-, AR-, 3D- en mobiele app-projecten. Vandaag ligt onze belangrijkste focus zowel op het verlenen van game-diensten aan klanten, als op het produceren van onze eigen games, zoals onze VR-actie-avonturengame 'Hubris'.

Laura Herrewijn

Image
Laura Herrewijn


Laura Herrewijn (PhD) // Senior Onderzoeker AP Hogeschool Antwerpen

Laura Herrewijn (PhD) is senior onderzoeker aan de AP Hogeschool Antwerpen, waar ze onderdeel uitmaakt van drie onderzoeksgroepen: Media, Design en IT, Immersive Lab, en Onderzoekscentrum een Leven Lang Leren en Innoveren. Haar expertise ligt in UX design onderzoek, waarbij ze specialisaties heeft opgebouwd in de domeinen van Gaming (inclusief Gamestreaming en Esports), Virtual Reality en Analytics Dashboards.

Victor Verhelst

Image
Victor Verhelst


Victor Verhelst // Beeldend Kunstenaar

Victor Verhelst is een Belgisch beeldend kunstenaar wiens werk zich bevindt op het snijvlak van autonome en in opdracht gemaakte artistieke projecten. Hij verliet in juni 2020 het collectief 'Les Monseigneurs', waarvan hij medeoprichter was, en heeft sindsdien aan diverse projecten gewerkt, waaronder die voor PUBLIEK PARK by Young Friends v/h S.M.A.K. (Gent), Record Label stroom.tv (Oostende), Kiosk Radio (Brussel), Permekemuseum (Jabbeke), Europalia en Toneelhuis. Zijn autonome werk omvat uiteenlopende media, van digitaal tot risoprints, wandtapijten en interactieve speltechnologie, maar altijd vertrekkend van zijn digitale canvas waar zijn lopende reeks 'trippy vegas': zijn conceptie van een groeiende digitale stad bestaande uit virtuele stadsgezichten en gebouwen. De vervorming en juxtapositie van 2D en 3D beeldvlakken in de creatie van figuratieve kleurencombinaties kenmerkt zijn esthetiek. Drukwerk - van digitaal tot 3D, van risografie tot textiel vormt zijn uitgangspunt, waarbij hij altijd werkt met de relatie van de materialiteit tot het vooraf gemaakte (digitale) beeld.
Gerepresenteerd door PLUS-ONE gallery.


Schrijf je hier in!

De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

TINC Fest is een initiatief van AP Hogeschool, empowered by APBC. Deelname aan dit evenement is gratis, maar inschrijving is verplicht.

Visuals: Annelise Cerchedean

AP Hogeschool - Campus Spoor Noord - Noorderplaats
2000 AP Hogeschool

16:00 - 21:30