Stem op jouw favoriet voor de Henry van de Velde awards 2022!

12 Antwerpse projecten ontvingen dit jaar een award

Ook dit jaar mogen we weer fier zijn op onze ontwerpers, want maar liefst 12 projecten van 10 studio's uit de regio Antwerpen vielen in de prijzen bij de Henry Van de Velde Awards. Ze werden samen met 15 andere winnaars geselecteerd door de vakjury, samengesteld door Flanders DC.

Je kan nog tot 20 december stemmen op je favoriet voor de Public Gold Award via deze link!

Leer hieronder de Antwerpse winnaars kennen:

Image
Henri van de Velde awards
Image
Voyager Henry van de Velde

Voyager - Award Winner Consumer

CoMoveIT Smart is een slim besturingssysteem voor elektrische rolstoelen om gebruikers te helpen die moeite hebben met de klassieke joystick.

Het design van het besturingssysteem, ontwikkeld door Comate en vormgegeven door Voyager, creëert onafhankelijke persoonlijke mobiliteit bewegingsvrijheid en autonomie voor de gebruikers, wat voor hen een wereld van verschil maakt.

Meer lezen

Image
Marijke De Cock - Henry Van de Velde

Marijke De Cock - Award Winner Crafts

The act of a line van Marijke De Cock is een collectie wandsculpturen waarin een spontaan getekende lijn het vertrekpunt is voor een toegewijd, tijdsintensief creatieproces en waarbij de vormen zijn samengesteld uit een oneindige hoeveelheid aan minuscule glaskralen. Met de rijke traditie van een ambacht, uitgevoerd volgens een vernieuwend verwerkingsproces, worden borduurtechnieken uit hun dienende rol gehaald. Na ophanging lijken de zelfdragende wandsculpturen te zweven.

Meer lezen

Image
Bedja Design - Henry Van De Velde Awards

Bedja Design - Award Winner Digital Product

Cocom is een mobiele applicatie voor het flexibel huren en verhuren van ruimtes voor daggebruik dankzij space sharing. De app, ontworpen door Bedja Design, wil hiermee enerzijds beschikbare ruimte optimaal benutten en anderzijds mensen toegang geven tot de ruimte die ze nodig hebben.

Meer lezen

Image
Mutant - Henry Van de Velde

Mutant en nøcomputer - Award Winner Digital Product

The Last Metal Standing werd in opdracht van StuBru ontwikkeld door Mutant en nøcomputer als digitaal alternatief voor metalbijeenkomsten die als gevolg van corona niet konden doorgaan. Meer dan 26.000 metalfans werden online samengebracht in de grootste digitale moshpit ooit.

Meer lezen

Image
Studio Dott - Henry Van de Velde

Studio Dott - Award Winner Digital Product

Virtueel Museum van Vlaanderen is een onderzoek en conceptontwikkeling, opgezet door Studio Dott. Vanuit het perspectief ‘understand to design and design to understand’, voor het breed toegankelijk maken van Vlaams erfgoed. Dit traject resulteerde in een gevalideerde en door de stakeholders gedragen waardepropositie, welke tastbaar werd voorgesteld aan de hand van een digitaal productconcept.

Meer lezen

Image
IPEE - Henry Van de Velde

IPEE - Award Winner Environment

Buddy optimaliseert het toiletbezoek door na elk gebruik automatisch en zonder aanraking van het bedieningspaneel te spoelen. Buddy gaat tezelfdertijd op een slimme manier om met water. Doorgedreven onderzoek heeft ertoe geleid dat de innovatieve technologie van IPEE in staat is om doorheen de wand van het keramiek te meten, waardoor op basis van de juiste data de juiste beslissing kan genomen worden inzake spoelgedrag.

Meer lezen

Image
Studio Part en Etap - Henry Van de Velde

Studio Part - Award Winner Environment

In opdracht van ETAP ontwikkelde studio PART K Bio, een noodverlichting waarin het biocirculaire materiaal van Circular Matters de hoofdrol speelt. Dit materiaal, gemaakt van plantaardige reststromen, biedt een antwoord op gezondheids- en milieuproblemen gelinkt aan toxische harsen in plaatmateriaal en microplastics uit fossiele kunststoffen.

Meer lezen

Image
Yellow Window Cango - Henry Van de Velde

Yellow Window - Award Winner Habitat

Cango is een mobiele zorgwoning, ontworpen door Yellow Window voor Hahbo, en bestaat uit een instapmodel dat volledig kan aangepast worden aan de noden van de gebruiker. De woning kan uitgerust worden met allerlei technologische zorgfunctionaliteiten. Daarnaast is de woning vanuit de circulaire gedachte ontwikkeld.

Meer lezen

Image
Miacabana

iDNA - Award Winner Habitat

MiaCabana is een modulair uitbreidbare cabana, beschikbaar als shelter en pergola. Het concept gaat uit van een eenvoudige cabana die bestaat uit (minimaal) twee gekoppelde aluminium frames, twee handbediende zonweringen, enkele bamboestokken en planten, bloemen en fruit. De cabana, ontworpen door iDNA voor Atrium Green, is gemakkelijk te plaatsen en modulair uitbreidbaar.

Meer lezen

Image
Studio Dott - Henry Van de Velde

Studio Dott - Award Winner Habitat

Met het kabelgootsysteem Stroom van Studio Dott komt the best of all worlds samen. Het is een esthetische oplossing voor het wegwerken en integreren van kabels, die tegelijk praktisch en betaalbaar is. De 360°-roteerbare kop biedt interieurontwerpers complete designvrijheid. De eenvoud van het ophangsysteem met stalen kabels en slechts één enkele verankering in het plafond zorgt ervoor dat het plaatsen en verplaatsen snel en efficiënt verloopt. 

Meer lezen

Image
Yellow Window - Henry Van de Velde

Yellow Window - Award Winner Spaces

Duurzame interieurrenovatie en verbeterde reiservaring van de Thalys Ruby. Yellow Window ontwierp een reeks van vernieuwingen op gebied van comfort, diensten, functionaliteit en reiservaring, met onder meer nieuwe zetels en voorzieningen in de directe omgeving van de gebruiker en meer opties voor bagage. Tegelijkertijd werd de capaciteit opgedreven om aan de groeiende reizigersvraag te voldoen.

Meer lezen

Image
Polo Architecten Henry Van de Velde

Polo Architecten - Award Winner Spaces

De Silo’s en Molens Van Orshoven in Leuven werden tijdelijk ingericht als maakleerplek door de architecten van Polo. Binnen de periode van het tijdelijke gebruik wordt er met de stad, de buurt en educatieve, culturele en economische partners ontdekt hoe verrassende samenwerkingen en projecten kunnen ontstaan op de indrukwekkende plek.

Meer lezen


Stem tot 20 december op jouw favoriet!

Je kan nog tot 20 december stemmen op jouw favoriet voor de Public Gold Awards, via deze link!

Op 7 februari 2023 worden de winnaars van de Gold Awards bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in Bozar in Brussel. Van 8 februari t/m 2 april kun je de gratis expo over de Henry Van de Velde awards bezoeken in Bozar. Wil je graag alle winnaars op een rijtje zien? Dat kan hier!

Image
Henri van de Velde awards
Deel dit artikel