Voxdale maakt virtuele simulatietools voor betaalbare producttests

"Digitale simulatie is een onmisbare tool"

1 minuut lezen

“Bij Voxdale werken we met virtuele simulatietools die kunnen helpen bij ontwerpen en engineering”, legt Koen Beyers uit. Hij is oprichter en ceo van Voxdale.

“Zo is simulatie niet langer onbetrouwbaar of duur, maar wordt het een onmisbare tool om nieuwe ideeën af te toetsen, ontwerpvarianten te vergelijken, complexe systemen te optimaliseren en de time-to-market te verkorten. Onze digitale simulaties kunnen zwakke punten blootleggen in het ontwerp van raceauto’s, boten of fietsframes.”

Image
simulatietools
Waar we in het verleden onze klanten vooral bijstonden in onderzoek, ontwerp, engineering en optimalisatie van producten en systemen, hebben we nu de mogelijkheden om ook echt prototypes te bouwen en uit te testen.
Koen Beyers

“Recent breidden we uit van de virtuele naar de echte wereld met een technologie-incubator. Waar we in het verleden onze klanten vooral bijstonden in onderzoek, ontwerp, engineering en optimalisatie van producten en systemen, hebben we nu de mogelijkheden om ook echt prototypes te bouwen en uit te testen.”

Een samenwerking tussen Voxdale en MedTech-bedrijf Novosanis resulteerde in Colli-Pee, een gebruiksvriendelijk, non-invasief instrument om via urinestalen vroegtijdig infecties en kankers op te sporen. Het ontwerp werd bekroond met een Henry van de Velde Healthcare Award. Daarmee komt Voxdale bij op het lijstje van Award Winning Designers.

Image
Virtuele simulatietools Voxdale
Image
simulatietools
  • Voxdale

    Voxdale is een design & engineeringbureau dat focust op de ontwikkeling en optimalisatie van producten en systemen in de breedste zin van het woord. 
    Ondek meer over Voxdale
Deel dit artikel