Innovatietrajecten 2020

Innoveren als organisatie of bedrijf?


ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. stimuleert cross-sectorale samenwerkingen tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen. En dat kan ook in jouw onderneming!   

Via de innovatietrajecten wil ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. organisaties of bedrijven met innovatiepotentieel matchen met creatieve professionals om hen zo te helpen bij het bepalen van hun concrete kantelpunt.

Update: In september worden nieuwe trajecten opgestart. Naast de bestaande trajecten zullen er ook trajecten opgestart worden die specifiek inspelen op de huidige economische veranderingen. Data worden in augustus gecommuniceerd.

Waarom innovatie?

De exponentiële groei van technologie en de bijbehorende digitale revolutie zetten de huidige producten, services & businessmodellen onder druk. Ook veranderende wetgeving dwingt bedrijven vaak hun focus aan te passen. Sectoren die decennia of zelfs eeuwen stand hebben gehouden, worden plots gedwongen om zich razendsnel aan te passen.

Bedrijven die zich wel bewust zijn van de nakende veranderingen, stuiten dan weer op het probleem dat ze vaak niet weten hoe ze moeten beginnen innoveren. Niet dat ze het talent of de wilskracht niet in huis hebben, maar de vinger op de wonde leggen en vernieuwende oplossingen bedenken gaat verrassend genoeg vaak beter met de hulp en inzichten van een expert.

Door wie?

Niet zomaar een expert, maar wel iemand die getraind is in het vinden van creatieve, maar ook strategische, duurzame en werkbare oplossingen voor complexe problemen.

En wie is beter geschikt voor deze taak dan een creatieve professional die hier 24/7 mee bezig is in tal van sectoren?

Of het nu gaat om een strategische heroriëntatie of het ontwikkelen van een nieuw product, Vlaanderen bulkt van de creatieve ondernemers die ervaring hebben met dergelijke uitdagingen.

Daarnaast wordt dit hele proces begeleid door strategisch innovatiebureau Greenpoint (Katja Craeghs).

VROEGBOEKKORTING:
Interesse? Neem voor september contact op met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. of mail naar innovatie@apbc.be, ga in gesprek met ons over jouw uitdaging en ontvang een korting van €300 bij deelname.

Wat? (klik om te openen)

Infogesprek via telefoon of video call
U kan een één-op-één gesprek aanvragen waarin we nagaan hoe een innovatietraject een meerwaarde kan vormen voor uw organisatie of bedrijf.
Mail naar innovatie@apbc.be om dit gesprek in te plannen.

Vooraf
Vooraf wordt je klaargestoomd om de innovatie-uitdaging van je bedrijf in een heldere pitch te gieten. In samenspraak wordt een ondersteunende visual uitgewerkt, die de kern van je pitch weergeeft. Via video wordt de pitch verspreid naar de voor jullie geselecteerde creatieve bedrijven, waarna individuele videocalls ingepland worden.

Matchmaking-calls
Op basis van je pitch heb je individuele gesprekken met enkele creatieve bedrijven. Op basis van deze gesprekken kies jij de creatieve expert met wie je de rest van het traject in zee gaat.

Vanaf hier start het traject samen met de creative professional.
Dit deel bestaat uit drie activiteiten

Kick-off sessie (virtueel)
Verdere verloop van het traject, alsook individuele doelstellingen worden vastgelegd. Je maakt meteen ook kennis met de andere deelnemers en hun uitdagingen.

Innovatie-samenwerking (virtueel)
Dit is de eigenlijke samenwerking tussen het bedrijf en de creatieve experten.
Meestal doorloopt dit proces drie fases: veldonderzoek, prototyping & testing en bijstelling & realisatieplan.
Samen met de creatieve professional bepaal je hoe je dit inplant over de komende maanden.

Klankbordgroep (virtueel of als event)
Een tussentijdse sessie om je voortgang te delen en feedback te krijgen van de andere deelnemende bedrijven en experten.

Het slotevent plannen we in wanneer we weer fysiek bij elkaar kunnen komen.
Tijdens dit event presenteren alle deelnemers hun resultaten en het doorlopen proces.

Voor wie?

  • Je bent zaakvoerder van een organisatie of bedrijf gevestigd in de provincie Antwerpen
  • Je bent overtuigd van het belang van innovatie en wenst de mogelijkheden en impact ervan uit te zoeken voor de bedrijfsvoering om zo een meerwaarde te kunnen creëren

  • Je hebt een gezonde interesse in een intensieve samenwerking met een creatieve expert, die uw bedrijf vanuit een nieuwe invalshoek zal doorlichten. U staat open om traditionele (werk)methodes uit te dagen

  • Je volgt persoonlijk de inleidende sessie en de workshops en voorziet tussentijds de nodige opvolging

Onderdelen van het volledige traject

Voorbereidingen

Virtuele Matchmaking Calls

Kick-off

Innovatiesamenwerking samen met creatief bureau

Klankbordgroep

Slotevent 

Kostprijs

Standaardprijs: €2.300 excl btw
korting owv digitaal alternatief: - €300

Inbegrepen in deze kostprijs:
- 20 uur samenwerking met de creative professional.
- kwalitatieve procesbegeleiding doorheen het traject.
- visual harvesting van de innovatie-uitdaging van elk bedrijf 
- individuele content-creatie over het proces en resultaat
- netwerking, peer-learning en storytelling.

Image

Meer inspiratie

Innovatie is een breed begrip, een heldere focus is daarom belangrijk. Waar liggen voor jouw bedrijf de uitdagingen? Laat je inspireren op onze website of vraag ons magazine aan via info@apbc.be. In het magazine staan meer dan 30 samenwerkingen tussen bedrijven op zoek  naar innovatie en creatieve koppen met baanbrekende ideeën. Daarnaast zit er een poster in waarmee je aan de slag kan. Zoek de kaartjes uit die op jou van toepassing zijn, en tear to innovate.
 

LEES HIER GETUIGENISSEN VAN VORIGE INNOVATIETRAJECTEN: