SUMMER SCHOOL | 2D-animaties in Adobe After Effects voor beginners

Voor wie nog nooit (serieus) met After Effects gewerkt heeft, voorziet Pieter Rubberecht een hands-on introductie. Aan de hand van een voertuig werken we een volledige rig uit. Hierdoor leer je de basisparameters als Position, Scale en Rotation op een erg pragmatische (en plezante) manier gebruiken. Ook Layer Parenting en het nut van Null Objects komen hierbij aan bod. We maken een loopende animatie van het voertuig. Verder duiken we nog even in het nut van Track Mattes en andere interessante technieken. Al doende geeft Pieter je tips en tricks om goed gestart te geraken met de After Effects Toolbox.

De deelnemer brengt zelf alle hardware (computer, laptop en/of scherm) mee, voorzien van Adobe After Effects CC18 of CC19 én Adobe Illustrator CC18 of CC19.

Hou er rekening mee dat After Effects best wat van je computer vraagt, er mag dus wat pit in je toestel zitten. De Plug-In 'Motion' is best aangekocht en voorgeïnstalleerd.  Voorkennis is niet noodzakelijk, enige affiniteit met andere ontwerpsoftware is wel een plus.

Pieter Rubberecht is een krak in animaties. Hij is mede-oprichten van de Zologie en een ervaren 2D-animatiefilmmaker, gespecialiseerd in tutorials. Zijn lessen zijn geanimeerd op alle vlak en brengen je eigen werk met gemak naar het volgende level.

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C
2060 Antwerpen

10:00 - 17:00
Deelname: 372 euro ex btw
Mits kmo-portefeuille: 225 euro ex btw

Als zelfstandig ondernemer maak je zelden tijd voor extra opleidingen of training. Nochtans zijn de zomermaanden ideaal om je bij te scholen en nieuwe kennis te vergaren. Met een dagopleiding (10-17 u.) timmer je aan vaardigheden die je onmiddellijk in de praktijk kan brengen, die je tijd besparen én je beter doen presteren. De lessen worden gegeven door professionals uit de creatieve sector en gaan door in kleine groepjes met maximum tien collega-ondernemers. De sfeer is informeel, maar er wordt hard gewerkt!

De lessen gaan door in de comfortabele vergaderzalen van DE WINKELHAAK | HOUSE OF C, op wandelafstand van het Antwerpse Centraal Station.  Er is parking beschikbaar naast het gebouw.  Drankjes, lunch en een vieruurtje zijn inbegrepen en worden bij mooi weer voorzien op de patio.

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C
2060 Antwerpen

10:00 - 17:00
Deelname: 372 euro ex btw
Mits kmo-portefeuille: 225 euro ex btw