SUMMER SCHOOL | Sketchnoting

Visueel noteren, of sketchnoting, is een manier om snel en efficiënt de hoofdlijnen van een verhaal grafisch te vertalen. We denken immers allemaal in beelden. Toch bestaan verslagen van vergaderingen, colleges en brainstorms nog steeds vooral uit woorden. Het kan gelukkig ook anders.

De grootste uitdaging ligt daarbij niet bij je tekentalent, maar bij actieve interpretatie, essentie en inhoudelijk structureel inzicht. Tijdens deze workshop leer je een aantal basistechnieken om je woorden en ideeën te vertalen naar beelden. Er wordt de nodige aandacht besteed aan het visualiseren van processen, concepten, karakters en typografie. Op het einde testen we onze nieuwe kennis door het ad hoc visualiseren van een korte keynote.

De deelnemer hoeft zelf niets te voorzien, alle tekenmateriaal is ter plaatste aanwezig. Voorkennis is niet noodzakelijk.

Sven Nijs is oprichter van Joyning en een meester in co-creatietechnieken, het faciliteren van workshops en change managementtrajecten.  Daarnaast vindt hij het nog steeds een plezier om creativiteit te begeleiden. Een workshop met Sven is niet enkel een flinke vooruitgang van je professionele vaardigheden, maar ook een ongemeen interessante energieboost.

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C
2060 Antwerpen

10:00 - 17:00
Deelname: 375 euro ex btw
Mits kmo-portefeuille: 225 euro ex btw
Image
Sketchnoting

Als zelfstandig ondernemer maak je zelden tijd voor extra opleidingen of training. Nochtans zijn de zomermaanden ideaal om je bij te scholen en nieuwe kennis te vergaren. Met een dagopleiding (10-17 u.) timmer je aan vaardigheden die je onmiddellijk in de praktijk kan brengen, die je tijd besparen én je beter doen presteren. De lessen worden gegeven door professionals uit de creatieve sector en gaan door in kleine groepjes met maximum tien collega-ondernemers. De sfeer is informeel, maar er wordt hard gewerkt!

De lessen gaan door in de comfortabele vergaderzalen van DE WINKELHAAK | HOUSE OF C, op wandelafstand van het Antwerpse Centraal Station.  Er is parking beschikbaar naast het gebouw.  Drankjes, lunch en een vieruurtje zijn inbegrepen en worden bij mooi weer voorzien op de patio.

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C
2060 Antwerpen

10:00 - 17:00
Deelname: 375 euro ex btw
Mits kmo-portefeuille: 225 euro ex btw